marți, 13 mai 2014



Cutia si Structurile Dimensiunii a Patra

Pe masura ce incepem sa ne trezim si sa devenim constienti ca devenim constienti, incepem de asemenea sa experimentam optiuni si alegeri ce nu ne sunt disponibile in dimensiunea a treia. Componentele cutiei dimensiunii a patra sunt de fapt foarte simple, insa, datorita faptului ca petrecem atat de mult timp in miscare, reactionand la trecutul nostru si ingrijorandu-ne de viitor, ramanem foarte putim timp in prezent. Din cauza acestei atractii intre trecutul si viitorul nostru, este dificil sa devenim suficient de linistiti pentru a ne mentine atentia pe simplitatea vietii care este in fata noastra.
In dimensiunea a treia, Legea Atractiei raspunde la zgomotul, miscarea si reactia din interiorul nostru, dandu-ne inapoi mai mult din acelasi lucru. Prin intelegerea si trairea a trei aspecte ale dimensiunii a patra, intrerupem toate acele reactii, in mare masura inconstiente si incarcate emotional, iar in schimb alegem constient rezultatul pe care-l dorim, permitand astfel Legii Atractiei sa ne dea dorinte noi, pozitive.

Timpul Prezent

A invata sa te experimentezi pe tine insusi in momentul prezent este singura si cea mai importanta alegere pe care o poti face pentru a te deplasa mai departe in calatoria ta.
Pe cand timpul prezent al dimensiunii a treia este un moment al reactiei incarcate (emotional) influentat de trecutul nostru, Timpul Prezent al dimensiunii a patra este un moment linistit de ACUM. Noi existam in Acum, insa cea mai mare parte din noi mentinem o foarte mica atentie in acest moment. Suntem consumati de experiente trecute si de proiectarea grijilor (in viitor); cu toate acestea, in mod paradoxal, pentru ca nu intelegem structurile dimensiunilor, tocmai aceasta stare de gandire bazata pe frica si emotie ne tine legati de dimensiunea a treia. 
In dimensiunea a patra, trecutul si viitorul se schimba in mod semnificativ. Trecutul devine in mod simplu doar o experienta trecuta, sau un eveniment istoric informativ. Durerea de ieri nu este carata in ziua de maine. Informatia, cunoasterea si intelepciunea castigate din trecut ne asista in luarea unor decizii mai bune in ceea ce priveste starea noastra de bine curenta si viitoare.


Prezentul este tot ceea ce exista. Iti poti planifica evenimente pentru viitor, folosind informatiile adunate din trecut, insa deciziile devin alegeri constiente facute in acest moment prezent. In timp ce viitorul reprezinta o oportunitate ce asteapta sa fie modelata, alegerea este facuta in acest moment de ACUM.

Alegerea

In dimensiunea a patra, reactia este inlocuita de alegere, asigurand flexibilitate si noi posibilitati. Prin alegere tu ai oportunitatea de a observa, de a experimenta si alege fara a judeca prin prisma corect/gresit, bun/rau, sau a fricii de a fi pedepsit. Alegerea constienta din dimensiunea a patra iti da posibilitatea de a face greseli, iar apoi sa corectezi situatia fara blamare sau vinovatie.
Alegerea constienta invita o gama larga de posibilitati, permitand starea-de-bine, fericire si re-alinierea in interiorul Inimii. Dimensiunea a patra este aceea in care iti poti recapata puterea de a alege. Poti lua decizii mai bune de pe o platforma a unei claritati concentrate, determinare (siguranta) si constienta prezentei personale. Pe masura ce concepte precum bine si rau, corect si gresit ale dimensiunii a treia se prabusesc, un simt al capabilitatii, cu potential de extindere mai mare ca oricand, incepe sa se re-trezeasca in tine. Alegerea creaza oportunitate. Oportunitatea face posibila starea-de-bine. Aceasta stare-de-bine trezeste fericirea, deschiderea (catre lucruri noi) si zambetul interior al Inimii. Cu inima deschisa (avand inima deschisa), scopul si implinirea tuturor viselor tale, iti sunt la indemana.

Concepte mai inalte

Pe masura ce devii constient ca esti constient in aceasta realitate a dimensiunii a patra, o multime de concepte mai inalte despre viata devin disponibile, permitandu-ti sa te  deplasezi prin viata cu o mai mare usurinta si intelegere. Unul dintre aceste concepte inalte este Paradoxul. In mod simplu, paradoxul afirma (sau se poate traduce prin): Ceea ce a fost adevarat cu un moment in urma poate sa nu mai fie adevarat in acest moment de ACUM si ceea ce a fost fals cu un moment in urma poate sa nu mai fie fals in acest moment.
Din cauza fricilor, a durerii si neincrederii pe care cu totii le-am depozitat in subconstientul nostru, avem multe credinte rigide despre lumea inconjuratoare si despre cei ce traiesc in ea. Mentinem aceste credinte ancorate prin cuvinte ca INTOTDEAUNA si NICIODATA. „El intotdeauna va fi rau. Ea nu se va schimba niciodata. Nu ii voi ierta niciodata pe ei”. Pe masura ce durerile trecutului dimensiunii a treia sunt aduse (trase) in viitor, tendinta noastra este de a reactiona acum la fel cum am reactionat ultima data, repetand astfel, inca o data, experientele trecute.
Recunoscand in mod constient ca putem alege ce sa credem despre lumea inconjuratoare, incorporarea conceptului de paradox permite ca trecutul sa fie trecut si elibereaza viitorul pentru noi oportunitati. Paradoxul ne da posibilitatea sa recunoastem o persoana sau o situatie asa cum a fost in trecut; totusi, el ne ofera acum posibilitatea sa observam persoana sau situatia in acest moment, dandu-le voie sa fie cine sau ceea ce sunt acum, in loc de a le observa prin limitarile reactiilor noastre din trecut.
 Slabindu-se rigiditatea Paradoxului trecutului, conceptul mai inalt al Permiterii deschide calea unei game largi de oportunitati pentru ca tu sa le poti experimenta. Permiterea este un concept puternic; nu implica slabiciune sau neputinta, ci mai degraba, in mod simplu, iti ingaduie sa recunosti situatia ce se afla in fata ta si iti furnizeaza alegeri ale momentului prezent pentru a crea o oportunitate mai buna in sensul rezultatului dorit.
Incepand sa recunosti multiplele unelte, insusiri, concepte si oportunitati pe care le ofera dimensiunea a patra, viata ta se va schimba. Poti alege sa iesi din obiceiurile reactionarii si restrictionarii. Increderea devine o alegere. Nevoia de a experimenta lipsa, slabiciunea, frica si indoiala dispar rapid pe masura ce structurile dimensiunii a patra sunt intelese si practicate. Ceea ce consideram a fi doar simple cuvinte in dimensiunea a treia, devin acum (in dimensiunea a patra) concepte cu o semnificatie mai plina si mai adanca, o curgere intregita si experienta. Cuvinte precum Fericit, Determinare (convingere), Senioritate (in sens cu mai multa experienta, vechime), Prezenta, Capabilitate, cu Gratie si Autoritate (la comanda) nu mai sunt ganduri intelectuale, ci mai degraba, devin senzatii interne importante si simtiri ghidate de Inima ta.
Aceste concepte pot fi simtite si traite in momentul Timpului Prezent. Pe masura ce iti re-amintesti si re-intri in posesia propriilor sentimente (trairi) si senzatii, iti re-aprinzi (re-activezi) Sistemul Intern de Ghidare din Inima ta. In timp ce si alte concepte vibrante inalte devin asimilate, simtite si demonstrate in viata ta, va avea loc o transformare a felului in care te prezinti si te experimentezi pe tine insuti. Aceste cuvinte reprezinta mai mult decat concepte. Ele sunt Cuvinte Vii, sunt constructii energetice despre care vom discuta intr-un capitol urmator. Pe masura ce incepi sa folosesti si sa experimentezi aceste cuvinte, ele se vor combina ca un costum de haine bine croit si asortat, creand o noua usurinta si o prezenta mai stralucitoare. Nu iti vei mai da puterea. Acum incepi sa alegi si sa creezi, din interiorul acestor vibratii inalte, viata pe care doresti sa o experimentezi.
Aceasta este starea noastra naturala de a fi. Cu toate acestea, devenind constienti si detinand un simt al sinelui bine impamantat, este necesara o schimbare in obiceiurile si credintelor noastre. Inca din copilarie, cei mai multi dintre noi, am fost invalidati in experienta noastra tri-dimensionala. Nu am fost invatati, nici incurajati, sau lasati sa luam decizii din propriul nostru loc natural, echilibrat al sigurantei, increderii si pasiunii. In schimb, am fost invatati sa actionam din frica, indoiala si neincredere in lumea inconjuratoare. In consecinta, nu am putut experimenta in intregime, pe cine am venit aici sa fim.


3 comentarii:

  1. NAMASTE !!! Fi binecuvantat autor al acestui articol,nu doar pt. simplul fapt ca mi-a placut sau nu ci tinand cont ca EU INSUMI TREC PRIN ACEST AUTOEXPERIMENT.Mai simplu zis,fac greseli impardonabile care desi finalitatea o cunosc nu ma invat minte.Dar pe de alta parte ma si distreaza autotampenia ,fiind in acelasi timp experimentatorul propriului meu experiment si i-mi place al naibii de mult sa intru in labirintul propriilor emotii,incepand cu robabilitatea lui :"CE AR FI DACA......."

    RăspundețiȘtergere
  2. NAMASTE !!! Pe cat de coerent pe ata de usor de aplicat celor la inceput de drum,adica adolescentilor,celor care nu au fost indoctrinati intro anumita religie,nedogmatizati. Dar ce ne facem cu cu cititorii consacrati ai Bibliei din al carei cuvant nu ies,cu cei de alte confesiuni unde duminica de duminica sant "incarcati" cu PORUNCI ? Momentul de fata este periculos celor in care paradoxul,paradigma incepe sa functioneze.Cara in spate caramizile celor 10 porunci,dar si vad o scanteie din incredibilul "cum ar fi daca nu m-as mai simti un pacatos daca as arunca toate mustrarile de constiinta pentru ca am zis sau am facut,gandit si actionat impotriva perceptelor canonice ?" In multi in aceste timpuri se da acesta lupta aparent fara sfarsit,chinuitoare si cauta cu dispereare certitudini.Biserica ortodoxa prevazand pericolul de a-si pierde pe "duminica" ce trece enoriasii,ataca direct blasfemiatorii prin anateme in situ-rile postate de catre BOR. In aceasta faza bietul om se simte hartuit,iar drumul odinioara drept si curat ,acum este plin de bolovanii si maracinii pseudopacatului Decalogului.Teama ca toate cate acum se intampla pe pamant sant consecinta faptelor reprobabile ale majoritatii,ca tot mai desele cutremure,eruptii vulcanice,tsunami,uragane si tornade distrugatoare,conflictele sociale,amplificare starii de nesiguranta sociala,secretomania institutionala,diferentele vizibile si partitia paturilor sociale dupa criterii materiale si financiare au cufundat omul de conditie medie in ratacirea drumului.Invatatura INALTELOR CIVILIZATII DE CONSTIINTA SI TEHNOLOGIE care permanent ne trimit informatii uluitoare pentru mintea noastra 3D este in flagrant dezacord cu papalitatea.Numai simplul fapt ca,sa zicem, cunosti o persoana si intri in intimitati cu aceasta ,hatorii,arcturienii,siriusienii,etc ,o numesc EXPERIENTA DE SUFLET. Ortodoxia o numeste curvie sau preacurvie.Apoi faptul ca iti gasesti cunoscuti sau prieteni care iti deschid curiozitatea de a incera si "altceva" prin experienta vie,cum ar fi captarea de FREE ENERGI ,sau trimiterea la guvern de a se aplica si in tara ta LEGEA NESARA, "sfintii parinti" o numesc erezie.....si exemplele ar putea continua....Cu drag GeorgedeDrobeta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Namaste George si multumesc ptr aprecierile le adresa mea.
    Ar fi multe de vb dar ma rezum in a-ti aminti ca noi toti avem o experienta numita Viata. Fa ca ea sa fie minunata ptr ca tu esti asa:)

    RăspundețiȘtergere